2011-06-18 14:56:34• hírek • Kocsis Zoltán

Tánccal ért véget az évzáró

Szombat délben az Észak Színházban ért véget a Művészeti Iskola tanévzáró eseménysorozata, a koreográfiai előadásra dugig megtelt a sokat látott színházterem: se a nézőtéren, se a páholyban nem lehetett üres székeket látni, sokan csak állva tudták figyelni az előadást.

A tanintézmény diákjai szerdán kezdték meg az évzáró események sorozatát, amikor a Kossuth Kertben található Zöld Házban  fotográfiai és képzőművészeti kiállítás nyílott. Ez követően csütörtökön szintén az Északi Színház épülete adott otthont a népzenei bemutatónak. Pénteken az iskola székházában került sor a klasszikus zenei elődadásra, míg szombatra maradt a „legkifejezőbb művészeti ág", amint az a felvezetőben elhangzott, a táncbemutató. „A művészet színeiben a harmónia" eseménysorozatot a Mozgás művészete nevű előadás zárta tehát.

Mielőtt még a diákok a világot jelentő deszkákra léphettek volna, Mircea Deac, az intézmény igazgatója rövid köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy igén 120-an tanultak a tánc szakon és reményének adott hangot, hogy jövőre esetleg ennél is többen is lesznek. Ezzel kapcsolatban elmondta továbbá, hogy reményei szerint ősztől már két újabb teremmel bővül az iskola infrastruktúrája.


Mircea Deac rövid köszöntőjével kezdődött a műsor
Mircea Deac rövid köszöntőjével kezdődött a műsor


Ezt követően jöhettek tehát a fiatal művészek, akik Pjotr Iljics Csajkovszkij Diótörő című balettjének részletével kezdtek, majd a program többek között arab, orosz és kínai táncokat is magában foglalt, a lelkes közönség legnagyobb örömére.

 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: